Til daglig er Tony klinikksjef på sykehuset – nå gir han ut vikingroman

Til daglig er han spesialist i psykiatri, og jobber han som klinikksjef Hode og bevegelsesklinikken ved Nordlandssykehuset i Bodø.

På fritiden skriver han fiksjonsbøker fra vikingtida.

BOKSERIE

Nå er 41 år gamle Tony Bakkejord klar med utgivelsen «Fredløs» – en fortelling om norske vikingers herjinger i England og Irland på midten av 800-tallet.

Den har han forfattet sammen med sammen med barndomsvennen Ole Åsli, som har doktorgrad i psykologi, og er førsteamanuensis ved UiT.

Bak utgivelsen ligger det nitidig research – og handlingen er sterkt forankret i historien, der steder, hendelser, karakterer og hverdagsliv er fremstilt så tidsriktig som mulig.

– Vi er veldig glad i historie begge to og har lest veldig mye om perioden vi skriver fra. Det som har skjedd i verden gjennom historien er utrolig spennende. Da har vi funnet et balansepunkt hvor vi skriver fiksjon, med et historisk bakteppe, sier han til Bodø Nu.

Boken er den andre i triologien «To konger». Første bok ble publisert i juni for et drøyt år siden, mens avslutningen er ventet neste sommer.

Alle vil oversettes til engelsk.

SPENNENDE

Hovedpersonene i bokserien er tenåringer i første bok. Leseren opplever verden og hendelsene gjennom deres øyne, tanker og fortolkninger.

De som overlever, blir eldre og etterhvert voksne i løpet av andre og tredje bok, og forholder seg til sine omgivelser som voksne.

Saken fortsetter under bildet.

Ole Åsli skriver sammen med barndomskompisen Tony Bakkejord fiksjonsbøker fra vikingtida. Foto: Presse

Ole Åsli skriver sammen med barndomskompisen Tony Bakkejord fiksjonsbøker fra vikingtida. Foto: Presse

Bakkejord er sparsom med informasjon om handlingen i Fredløs, for å ikke spoile forgjengeren, men beskriver den slik:

– Førsteboken avsluttes med at karakterene våre har havnet på et vikingraid i Irland. Andre bok plukker opp tråden derfra. Vi har vært opptatt av å ha god fremdrift, så boka skal være spennende å lese.

– Hvordan få du tid til å skrive ved siden av jobb som klinikksjef?

– Det hjelper på at jeg ikke har noen større interesse for å se på TV. Da får du frigjort tid. Det er også slik at man går å tenker på et kapittel i noen dager eller uker, før man skriver det ut. Så går man i gang med et nytt kapittel. Da skriver man plutselig en bok i løpet av et år.

BRUTAL TID

For forfatterne har det viktigste vært å fortelle en spennende historie, med karakterer man misliker eller bli glad i – og som utvikler seg gjennom bøkene.

De mener derfor at To konger passer fint i bokhylla til alle som er glade i gode historier – også litt yngre lesere.

– 800-tallet var en brutal tid, der vold, sykdom og død preget hverdagen. Dette kommer også tydelig fram i bøkene. Vi har imidlertid valgt å ikke utbrodere disse aspektene, så ungdom skal også kunne lese bøkene uten å bli skremt av innholdet, forteller han.

Triologien gis ut på Envig forlag – duoens eget.

Den kan publiseres både som e-bok og i vanlig bokformat hos en bokhander nær deg.

– Det er veldig morsomt og inspirerende å gjøre noe sammen. Vi er venner fra oppveksten som nå bor i hver vår by. Det har vært veldig fint for oss å ha et fellesprosjekt de siste årene.

– Hva er ambisjonene deres med bokprosjektet?

– Vi har ambisjoner på mange plan. Først og fremst ønsker vi å skrive noe som folk har lyst til å lese. Man lærer også mye annet ved å gi ut bok: Samspillet med pilotlesere, redaktører og andre forfattere, utvikle nettsider og nettbutikk, jobbe med markedsføring og så videre. Det er veldig utviklende.

Fredløs har lanseringsdato i dag og kan kjøpes i landets bokhandler og nettbokhandler, eller bestilles direkte fra forlaget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *